maandag 14 januari 2013

Fris en Fruitig dag 13

Granaatappel-mango-guacamole met zadencrackers


Man man wat eet ik toch heerlijk. Dit geweldige recept vond ik op de interessante site VeganistaVeganista geeft culinair advies aan restaurants, cateraars én particulieren over vegetarisch en veganistisch eten. 

Ik heb het recept aangepast naar F&F (het uitje en de bladkoriander voor nu weggelaten) en naar een een-persoonsportie.

1 rijpe avocado, fijngeprakt
1 el limoensap
1 stukje rode peper, fijngesneden
snufje zeezout
twee el granaatappelpitjes
twee el mango in kleine blokjes

Roer alles door elkaar met de helft van de granaatappel en mango, en leg de rest er bovenop.

Met een smoothie van rijpe banaan, sinaasappel- en appelsap een heerlijke  F&F-lunch.


Een medefruiter had op deze site de geweldige tip gevonden om een kookring te gebruiken bij het maken van de crackers. Ik dacht, hee zo'n ding heb ik nog ergens.
Nu worden het dus mooie ronde crackers.

Ik maakte ze zo:
2 eetlepes gebroken lijnzaad laten weken in wat water. Een uurtje laten staan.

oven voorverwarmen op 180°C

50 g haverzemelen
zonnebloempitten, sesamzaadjes en gehakte pompoenpitten, ong. een eetlepel van elk
1 tl rode peperbesjes, fijngemalen
wat zeezout
100 ml water

Meng alles doorelkaar tot een stevig deeg en smeer uit op een bakplaat met bakpapier, in de kookring. Maak glad met een theelepeltje.
20 min. in de oven, dan voorzichtig lossteken en omgedraaid op het rooster leggen. Nog ongeveer 5 minuten met de ovendeur op een kier. Dan zijn ze perfect knapperig!


Op onderstaande video van Jean Beddington (leuke vrouw, trouwens), vond ik een goede manier op de granaatappelpitjes uit de schil te krijgen, zonder geklieder en gepulk. Ik heb die granaatappel flink op z'n falie gegeven!





1 opmerking:

  1. Smakelijk eten Angelika.
    En je blogje hieronder :
    Leuke foto van je met het varken
    in de sneeuw.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen