vrijdag 22 augustus 2014

Frisse Komkommersoep


Een zomers, simpel en lekker fris voorafje is deze koude komkommersoep (ook weer een recept van Angélique Schmeinck).

 Ingrediënten

1 komkommer
1 groene paprika
een kwart meloen
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
een halve citroen
1 sinaasappel
1 pakje Soja cuisine light (Alpro, 250 ml)
zeezout en peper
6 stengels bieslook


Schil de komkommer en snijd in kleine stukjes. Snij het stuk meloen en de paprika in stukjes. Pel en snijd de knoflook. Snijd de bleekselderij fijn en bewaar wat van de groene blaadjes. Pers de halve citroen en sinaasappel uit. Pureer de komkommer met de meloen, paprika, bleekselderij, knoflook, citroensap, sinaasappelsap en het merendeel van de soja- cuisine in de blender. Breng op smaak met zout en een beetje versgemalen peper. Snijd de bieslook fijn. Gebruik de resterende soja-cuisine en de blaadjes van de bleekselderij als garnering. Bestrooi met de bieslook.