zaterdag 14 november 2015

Citroencake van de Librije


Het recept van de citroencake van Librije's Atelier heb ik alvast gemaakt.

225 g sojayoghurt (ik had de ongezoete van AH)
120 g poedersuiker
120 g koolzaadolie (het recept schreef zonnebloemolie voor, ik vind koolzaadolie lekkerder, vooral die met ‘boter’smaak)
190 g bloem
2 tl bakpoeder
1 biologische limoen
1 biologische citroen
1 tl vanille-extract

Verwarm de oven naar 180 °C.
Rasp de schil van de limoen en de citroen.
Schep de yoghurt, vanille-extract, limoen- en citroenrasp, poedersuiker en olie in een schaal en roer goed door elkaar. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en meng goed door.
Schep het beslag in een (niet te grote) ingevette cakevorm en zet in de oven voor ongeveer 50 min. (afhankelijk van je oven, bij mij duurde het ietsje langer), test met een sateprikker of de cake gaar is en laat in de vorm afkoelen. 

Let op: Schrik niet als deze cake niet zo hoog rijst als gangbare cake met ei, deze blijft wat lager, maar de smaak maakt het absoluut goed!

Wat een heerlijke frisse luchtige cake! En dat zonder ei, boter of melk, dus heeft geen enkel diertje voor hoeven lijden. How cool is that.