zaterdag 9 januari 2016

Teamuitje


Een uitstapje met alle collega's van de afdeling Welzijn van het zorgcentrum waar ik werk.
De keus was gevallen op Noordwijk. Voor een strandwandeling en een high tea.
De weersvoorspelling was niet echt goed, maar we hadden geluk ... het blijft droog tijdens de wandeling en eigenlijk was het heerlijk om zo uit te waaien.




De high tea vindt plaats bij strandpaviljoen de Zeemeeuw. Voor de zekerheid bel ik een dag van te voren even om te vragen hoe het met vegan opties zit.

Vraag: ik heb morgen een high tea met collega’s bij u, zijn er ook veganistische alternatieven?
Medeweker: Veganistisch? Dan ook geen ei?
Ik: Nee, niks dierlijks …
Medewerker: stilte ... ik ga het even navragen 

Medewerker: Mevrouw, ik geef u even de chef …
Chef: Helemaal veganistisch is moeilijk, ik kan geen taartjes maken zonder ei
Ik zei: Dat snap ik (ik kan het wel hoor, maar dat zei ik niet)
Chef: mag brood wel? 
Ik: Afhankelijk van de soort, meestal wel, soms zit er melk in, maar dat is makkelijk na te gaan; fruit is ook altijd goed, avocado ook;
Chef: O, daar kan ik wel wat mee

Ik: Op jullie kaart zag ik iets leuks met quinoa staan, dat zou ook kunnen.
Chef: Ik bedenk wel iets, alleen de taartjes gaat dus niet lukken 
Ik: Prima, ik ben toch niet zo’n zoetekauw
Chef: Ik zorg dat er wat voor u is, als u het lekker vindt en als het is niet genoeg, maken we het bij

Ik: Prima, tot morgen.

Men maakte voor mij precies de suggesties die ik gaf, fruit, nootjes, avocado en quinoa, met een salade en sandwiches belegt met salade. De driekleuren quinoa was echt heel smaakvol.




Een volgende portie bevatte veel van dezelfde ingrediënten, maar was al wat meer gestileerd ... 

Ik was geen moment jaloers op mijn collega's die aan de taartjes, brownies, scones, soezen en andere dierlijke suikerbommen zaten.
Mijn gerechten hadden een beetje creatiever gemogen, maar het was prima, ik vond het lekker en was tevreden.
Zeker als je bedenkt dat die zaak bomvol zat en ze daar waarschijnlijk nooit zo'n verzoek krijgen.
Ik vind het belangrijker deze chef te prijzen in plaats van te kritisch te zijn, ik heb hem bedankt op de achterkant van deze kaartjes:


Het was een heerlijke, leuke dag samen met de collega's.