woensdag 27 januari 2016

Snelle pasta


Soms kom je zo moe thuis dat er weinig puf om te koken is. Maar er moiet wel gegeten worden.
In de groentela lag nog een zakje flower sprouts, een kruising tussen spruiten en boerenkool, zo heerlijk zachtzoet en ze hoeven echt maar een paar minuutjes te koken.

Een sausje uit de blender: zo supersimpel, maar overheerlijk. Je proeft een kaasroomsaus, maar dan zonder kaas en room.
Hier kun je het filmpje zien ... makkelijker kan haast niet.


2 aardappels (middelmaat)
1 sjalotje
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel citrtoensap
3 knoflookteentjes
125 g cashewnootjes (ongebrand)
1 theelepel zout
200 g pasta

Schil de aardappels en snij in blokjes, snipper de sjalot en kook dit samen 10 minuten in ruim water. Bewaar het kookvocht.
Kook in een ander pan de pasta gaar.

Doe de cashewnoten in de blender met een kopje kookvocht, voeg de aardappels met ui toe en de overige ingrediënten. Voeg nog kookvocht toe als het te dik is, tot de gewenste romigheid. Proef of er nog wat zout bij moet.
Meng de saus door de gare pasta en serveer.