donderdag 16 juni 2016

Lasagne met spinazie


Ik maakte deze lasagne in twee flinke ovenschalen, zodoende had ik ruim twaalf porties. 

Lasagnebladen (ik had de gegolfde van Honig, die hoeven niet voorgekookt te worden)
2 potten tomatensaus arabbiata
1 kg champignons

1 pak tofu (met wat zwaars erop tussen keukenpapier uit laten lekken en droogdeppen)
ong. 100 ml sojamelk
3 teentjes knoflook
2 gesnipperde sjalotjes
sap van 1 citroen
2 tl mosterd
1 1/2 pak diepvriesspinazie, ontdooid en goed uitgelekt
olijfolie

100 g cashewnoten, paar uur geweekt
2 el edelgist
panko (paneemeel)
half zakje geraspte vegan kaas, Wilmersburger pizzaschmelz


Snij de champignons in plakjes en bak ze kort in wat olijfolie, zet apart.

Blender de cashewnoten met edelgist en wat water tot een dikke roomachtige saus.

Meng in een schaaltje de panko met de geraspte kaas.

Verkruimel de tofu en pureer met een scheut sojamelk, 1 knoflook teentje, citroensap en wat zout.
Meng de spinazie door de tofu. Als het te dik is, nog wat sojamelk erdoor mengen.

Fruit in een pan de sjalot met 2 fijngehakte knoflookteentjes in wat olie, voeg de tomatensaus toe, roer er de mosterd door en verwarm tot kookpunt.

Schep wat tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en bedek met lasagnebladen.
Verdeel dan de helft van het tofu-spinaziemengsel erover en daarop weer de champignons.
Weer een schep tomatensaus, lasagnebladen, rest tofu-spinazie, tomatensaus, eindig met lasagnebladen en tomatensaus.

Doe in de oven op 180°C voor ongeveer 40 minuten. Haal uit de oven en verdeel er de cashewnotensaus over en strooi daar het panko-kaasmengsel over. Zet nog tien minuutjes terug in de oven. Serveer met een plukje rucola.




Eet Lekker Mee (53)


Weer een gezellige meidenclub vanavond!

 Menu:

  • ‘Eier’salade met crackers
  • Wortel-linzensoep met brood en kikkererwtsalade
  • Spinazielasagne
  • Rabarber-aardbeitaartje