donderdag 25 augustus 2016

Pasta pesto

Een zomerse dag met temperatuur van tegen de 30 graden. Hoe leuk koken ook is, dan wil je niet lang in de keuken staan.
Dit is een heerlijk, makkelijk en snel maaltje, de oven doet het meeste werk.



Voor twee personen:
1 venkelknol
1 bakje champignons
1 sjalot
1 teentje knoflook
olie
zeezout
tijmblaadjes
italiaanse kruiden
half potje pesto (AH biologisch is vegan)
150 g pasta
klein potje bruine bonen
peterselie, basilicum en kerstomaten
(vega spekjes)


Verwarm de oven op 200°C
Snij de champignons in tweeën en de venkel in schijfjes. Snipper de sjalot en snij de knoflook fijn. Doe alles in een ovenschaal met drie eetlepels olie, wat zeezout en italiaanse kruiden. Zet voor ongeveer 30 min. in de oven, tussendoor enkele keren omscheppen.

Kook de pasta gaar en meng met de pesto en de uitgelekte bruine bonen.
Schep op een schaal en verdeel er het venkel-champignonmengels over. Garneer met fijngesneden peterselie, wat in stukken gescheurde blaadjes basilicum en kerstomaten.
Ik serveerde het met een restant van de facon van gisteren, wat er superlekker bij was, maar vega spekjes zou ook goed kunnen.