donderdag 23 februari 2017

Spaghetti van groente


Ik maak graag gebruik van mijn spiraalsnijder en meestal neem ik daarvoor een courgette.
Dat gaat perfect en zo eet je ongemerkt meer groente en minder pasta.
Vandaag probeerde ik eens pastinaak. Net als bij winterwortel moet je wat meer kracht zetten, maar voor een maaltje van twee personen is het wel te doen.



Zo maakte ik het volgende gerecht:

Spaghetti van pastinaak met tuinboontjes en paddestoelen, met saus van spinazie en kikkererwten, gegarneerd met roggebroodkruim en wortelslijpsel.


Eigenlijk hoort dit recept met verse dubbelgedopte tuinboontjes, maar die zijn er voorlopig nog niet.
Voor dit gerecht voldoen tuinboontjes uit de diepvries of uit een potje ook.

Zelfs bij tuinbonen uit een potje verwijder ik nog de velletjes, ik lust die echt niet, maar dat is mijn afwijking.

1 potje tuinbonen, afgespoeld
150 g paddestoelen (ik had een mix van kastanjechampignons, nameco en duinvoetjes)
3 pastinaken
olijfolie
250 g spinazie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
een half potje kikkererwten
100 g edelgist
sap van een citroen
1 el miso
wat peper
1 tl  tijm
 water
2 stuks roggebrood

Saus
Fruit de sjalot en de knoflook in wat olie, voeg de gewassen spinazie toe en laat de spinazie al roerende slinken.
Doe de spinazie in de blender met de kikkererwten, edelgist, citroensap, miso, tijm, peper en wat water en blender tot een gladde saus, zonodig meer water toevoegen.
Doe de saus terug in de pan en warm even door. 

Pastinaakspaghetti
Schil de pastinaken, maak slierten me behulp van een spiraalsnijder. De reststukken van de pastinaak sneed ik met de hand in fijne reepjes, zodoende werd alles gebruikt.
Blancheer de slierten 2 minuten in kokend water en laat uitlekken.
Doe terug in de pan met een scheutje olijfolie en meng er de (dubbelgedopte) tuinboontjes door.

Paddestoelen
Bak de paddestoelen kort in wat olie met tijm, peper en zout, en zet apart.

Roggebroodkruim
Maal in de keukenmachine twee stuks roggebrood fijn en bak dit in wat olie met peper en zout knapperig. Doe over in een schaaltje.


Schep de pastinaakspaghetti in een bord, lepel er spinaziesaus over, leg daar de paddestoelen op en bestrooi met roggebroodkruim.


Met een wortel-puntenslijper maakte ik de garnering … kwam ik weer tegen, zo’n leuk gek ding.













Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen