zaterdag 7 mei 2016

Engelwortel’s Zeewierburger


Het is niet The Dutch Weed Burger, maar dit recept is ook erg lekker! En makkelijk te maken.

375 g tofu
5 g gedroogd zeewier (ik had nog wakame van eigen pluk)
3 cm gember
6 el panko
1 lijnzaad’ei’ (1el gemalen lijnzaad, geweekt in 2 el water)
2 zakjes miso soep (Saitaku)
2 tl shichimi togarashi (Jonnie Boer)

4 hamburgerbroodjes (die van de jumbo zijn vegan)
1 tomaat in plakjes
4 augurken in plakjes
1 rode ui in dunne ringen
4 blaadjes kropsla


Laat de tofu uitlekken. Wikkel het stuk in keukenpapier en zet er iets zwaars op.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Prak de tofu met een vork of pureestamper fijn.
Snijd het zeewier fijn en laat in een schaaltje met water 10 min. wellen.
Giet af, laat uitlekken en dep droog.
Schil en rasp de gember, doe samen met het zeewier, lijnzaad, panko, miso en shischimi togarashi bij de tofu.
Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen burgers van. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer de burgers, en bak nog eens ca. 10 min. Snij de broodjes open en leg ze bij de burgers in de oven.


Neem de broodjes en burgers uit de oven. Besmeer het onderste broodje met veganaise en beleg achtereenvolgens met sla, een burger, tomaat, ui en augurk (en eventueel een pittige saus naar keuze) en dek af met de bovenkant.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten